Oathbreaker

Sve o Elder dragon highlander formatu...

Moderators: Che Guevara, CHuPa, jupiter, gile, radule, Anatar

User avatar
Mladenus
Posts: 88
Joined: 21 Mar 2018, 12:34
Status: Offline

Oathbreaker

Postby Mladenus » 27 May 2019, 11:18

Je l' igrao neko mozda format Oathbreaker?

Na sve vise mesta cujem o formatu koji je napravljen kao pandan na EDH sa nekim drasticnim izmenama (Sol ring je banovan).

Kakvi su vasi utisci i misljenja? Mislite li da je ovo next best thing u Magic-u i kakve su sanse da format preotme slavu Komanderu?Ko nije upucen, Oathbreaker je format slican komanderu u kome je dozvoljeno imati samo po jedan spell sa istim imenom. Glavne razlike su sto se Oathbreaker igra sa 60 karata i 20 zivota, Oathbreaker je karta koja je iskljucivo planeswalker (ima ista casting pravila kao commander) i pored Oathbreakera se bira signature spell (instant ili sorcery koji moze da se baca iz posebne zone sa istim casting pravilima kao Oathbreaker, s tim sto taj spell mora biti u bojama Oathbreakera).
Peace is a lie. There is only Passion.
Through Passion I gain Strength.
Through Strength I gain Power.
Through Power I gain Victory.
Through Victory my chains are Broken.
The Force shall free me.

User avatar
GayLifeGain
Posts: 507
Joined: 15 Oct 2016, 19:45
Location: Beograd(otprilike)
Age: 24
Status: Offline

Re: Oathbreaker

Postby GayLifeGain » 27 May 2019, 12:14

Mislim da su sastavili kod nas par osoba, meni licno zvuci meh, pogotovo sa 60 karata i 20 zivota.
Ceo car EDH mi je da imam brdo karata u decku, neke od kojih cu videti jednom u 10 partija i da game traje dovoljno da svako moze da izdrka jednom :D
A ne vidim kako bi se EDH bacio sa prestola, sa obzirom da vazi da unutar playgroupe uvek mogu custom pravila, pa jelte i da se igra bilo koji PW kao commander
Minus poeni jer je prophet of Kruphix legalan.
Also, mozda je do mene, ali meni za signature spell ne pada na pamet nista zanimljivo. Mass removal, counter, tutor? No tenkju. (ramp is always ok!)
Kao 1v1 mi se cini zanimljivo, multiplayer jok
Discord: Serby#3251

User avatar
Grujah
Posts: 817
Joined: 15 Oct 2016, 19:45
Location: Kher Keep
Age: 32
Status: Offline

Re: Oathbreaker

Postby Grujah » 27 May 2019, 13:11

Meni se cini too abusable. Ima previse dobrih spellova. Tipa nova Nisa + Early Harvest. Elfovi i Glimp of Nature ili Summoners pact kao spell. Flash + Hulk ili slicno.
Kher Keep Discord, diskusija o MTGu, MTG Turniri:
https://discord.gg/bYvd5WAUBj

User avatar
vintertid
Posts: 337
Joined: 15 Oct 2016, 19:45
Status: Offline

Re: Oathbreaker

Postby vintertid » 27 May 2019, 13:12

mislim da suvise mali broj raspolozivih upotrebljivih PW-ova ce da dovede do problema resenog metagamea kao za TL. E sad, isto to, ali umesto samo PW da budu standardno legendarni creature, pa signature spell i da budu banovani svi tutori, to bi bio do jaja format, i to bih zeleo da igram.

User avatar
ErgoLux
Posts: 66
Joined: 15 Oct 2016, 19:45
Status: Offline

Re: Oathbreaker

Postby ErgoLux » 30 May 2019, 18:37

Isprobao sam format, i mogu da kazem da je vrlo interesantan. Naravno, sve zavisi od tvoje play grupe. Postoje "broken" mehanike, ali one postoje u skoro svakom formatu. Ja licno igram Ral, Storm Conduit sa Stitch in Time kao signature spellom ili sa Epic Experiment-om. Dvadeset zivota nije losa novina jer mnogi aggro spilovi, kao i burn dobijaju sansu da pobede, a tzv. komboi su uglavnom - koliko sam ja primetio - vezani za planeswalkere (a sada postoji niz nacina da ih se resi u gotovo svakoj boji). Najbolje bi bilo da isprobas/proksujes i da sam doneses sud o tome da li ti se dopada ili ne. Ja igram i komander i oathbreaker i oba su mi super-fun :D


Return to “EDH/Commander”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest