triEDGE wrote: ↑01 Mar 2022, 10:00
Negde do MH2 sam manje-više aktivno igrao modern, posle toga - groblje
isto se desilo i sa mnom, te mislim da bi greota bila da ne ostavim poduzi komentar.
pre kovida sam bio jedan od najludjih modernasa od onih koji su u tom momentu igrali, nema PPTQa i EMCQa na koje nisam isao, jedan dan odem za KG (kod tebe

), iduci rano ujutru odmah za NS da stignem na iduci... gde je zapelo? razloga ima i previse, te mislim da nema ijednog koji mogu nazvati glavnim, nego se jednostavno previse losih stvari desilo odjednom da bi magic bio privlacan koliko je bio nekad (meni, mozda i drugima)
za pocetak, naravno, krenula je korona, vecina klubova je cas radila, cas ne, i jos nije bilo nikakvih turnira, pa se tu volja izgubila (opet, meni, ne znam za druge). potom, premda ovo ne smeta mnogima, wotc ukinuse tzv "pro dream"; ja sam licno stremio bas tome, i nevezano da li bih uspeo u tome, lepo mi je bilo znati da postoji, osecao sam kao da bar necemu mogu dugorocno da stremim. kao da to nije dosta, izlazi mh2 kao kap koja je prelila casu.
i dalje mislim da je skoro ceo set greska. svaki put kad spomenem njegov power level, ljudi mi kazu "pa dobro, i treba da raste, sta sad, ne mozemo samo stagnirati" i premda se slazem s time, power level bi valjda trebalo da raste iole konzistentno i polako... ne ovako naglo.
o cenama da ne pricam - karte su prejake, pa i skupe, samim tim moras dobrano iskesirati dek, cak i da si imao ceo dek pre mh2 (???). zbog ovoga su mi gotovo svi top dekovi postali gnusni, GDS je sad dobar u gotovo svemu, a hammertime toliko nepredvidiv i borderline busted da sam ga prodao.. imao sam 10ak dekova pre mh2, od kojih je vise od pola (!) "propalo" samo zbog njega. nije ni cudo sto manje ljudi igra ako mene pitas..
neverovatno, ali ima tu i dobrog - ne pamtim kad je bilo ovoliko konzistentnih dekova, broj viable spilova je odusevljavajuc, samo je meni licno nekako igra u losem stanju jer su mi svi (top) spilovi obnoxious, cak i amulet, koji dosta dugo igrah i oduvek voleh.
na kraju, ne treba zaboraviti ni da ljudima mtg ume da se zgadi iz raznih drugih razloga: zaposle se i/ili posvete studijama, nadju partnera (ne mislim na komandera/e tho), zatrebaju im pare za nesto drugo, ili, neverovatno, ohlade se prema igri. uprkos stupanju u (konacno) normalnu vezu, ja krenuh da se hladim bar pola godine pre toga i, iako sam deo kolekcije prodao, deo preorijentisao na EDH, prosto ne mogu da se nateram da igram, pa to ti je...... ovo se odnosi i na sve te potencijalne nove formate, dzabe kad bi deo mene igrao pauper i/ili pioneer da ima gde blize, a istovremeno opet ne bi jer eto, izgleda se ohladih, a dugo mislih da to nikad nece moci da se desi. pogresio sam mislivsi da se burnout nikad nece desiti meni, i eto, upravo ga prozivljavam, kapiram da nisam jedini
tl;dr
DarkArchangel wrote: ↑01 Mar 2022, 10:25
Msm da na kraju stanje MTG zavisi najvise od nas samih, jer kako mi pristupamo njemu takav ce i biti.
ovo, samo ako se osecas imalo slicno kao ja, ne zaboravi da krivac ne mora biti nuzno (niti samo) mh2, nego jos svasta nesto, a kada je to slucaj, nekad kao da nema formata na svetu koji ti moze pomoci oko toga...
...dobro, taj old modern mozda i bi, samo da se bar malo smiri ova glupa pandemija, pa mozda opet svi jako zavolimo igru, ko zna.. edh mod mi zvuci prekomplikovano trenutno, jos mislim da duel commander isto uopste nije tako los i drago mi je sto polako postaje popularan kod nas