Misljenja sam da svako od nas treba dati svoj doprinos kako bi ova nasa voljena igra opstala i nastavila da se igra lokalno- neko tako sto redovno posecuje turnire, neko tako sto pomaze pocetnicima, a ja posto vec ne mogu da vas pocastim svojim fizickim prisustvom u klubovima, novim sadrzajima na ovom forumu, konkretno novim clankom u delu za pocetnike ili onim sto nazivamo “Biblioteka”.
Cini mi se da sam ranije na starom forumu to vec spominjao ali ponovicu opet. Ja verujem u nesto sto bih nazvao “jedinstveni set pravila” i misljenja sam da vestine koje smo stekli recimo igracujci medzik mozemo upotrebiti i u pojedinim situacijama u relanom zivotu- i obrnuto. Primera je mnogo. Siguran sam da kad jednom procitate Razmišljanje na Više Nivoa u nasoj Biblioteci, to mozete primeniti i na mnostvo situacija u zivotu, a ne samo za stolom dok igrate medzik. Kako sam u dusi jos uvek dete i sve posmatram kao i kroz igru, pomislio sam da bi mozda i vama bilo interesantno da obradimo temu Teorije Igara kroz prizmu Medzik-a, pa sam tako dosao do teksta koji se bavi tematikom Nesovog ekvilibrijuma i njegove primene na neke situacije u Medziku (u ovom slucaju u Legacy formatu).
Posle duze pauze pred vama je novi tekst u Biblioteci : Teorija o Medžiku od Philipp Schönegger-a, Legacy entuzijaste iz Austrije koji je ostvario nekoliko zapazenih Top8 ukljucujuci one na Grand Prix Paris i Grand Prix New Jersey.
Zelim vam ugodno citanje citiirajuci autora u nadi da ce vam ovaj tekst pomoci u povlacenju paralela izmedju igre i zivota.
Naposletku rekao bih i ovo.Teorija igara se može primeniti na mnogo polja, sa rasponom od matematike do sociologije, uključujući i sva polja u sredini. Izjava „život je igra“ – je primerenija nego što mislite. Mnogo, ako ne većina interakcija može biti svedena na strukturu, koja može biti opisana kao igra.
Zivot jeste igra ali u ovom modernom okruzenju fali nam vremena da se posvetimo bas onim partijama koje volimo.
Kako prevodjenje odnosi dosta vremena (ili resursa), pozvao bih Vas- citaoce i clanove foruma da se slobodno ukljucite u ceo projekat i ako je to moguce predlozite ili sami obradite neke nove ili mozda i stare teme na koje se vredi vracati ponovo, a koje bi bile vredne nase Biblioteke. Svaki predlog i pomoc su dobrodosli.
Ujedno bih zamolio gore pomenute klubove da linkuju Biblioteku (ili Forum generalno) na svojim facebook profilima i time povecaju svesnost novih igraca da ovakvo mesto postoji. Ne bih da zvucim neoriginalno, posto je to krilatica jednog naseg kluba, ali ovo je zaista nesto “od igraca za igrace” i siguran sam da je od koristi svim postojecim i buducim Planeswalker-ima.
Hvala na citanju, za diskusiju koristite ovu temu.
Updates every