@Gax,
moguće je, ako ovo zaživi, biće ok svima, ako se aukcije ugase, onda je to pokazatelj da je forum isključivo okrenut ka trejding delu/aukcijama, da realna upotreba istog za sve ostale teme, nema previše smisla. Osim najava turnira (2330 poruka), opšte (1850 poruka), imamo market koji ima preko 3300 poruka (gde se poruke brišu, rade se čišćenja viška postova... ima nekog održavanja istog dela).
Kratka analziza ovoga svega: Turniri kao sistem obaveštavanja su ok (forum tome i služi), opšta ima više troll stvari nego realnih, a služi za diskusiju (opet tome je i mesto). Market prednjači u svemu po broju postova, trejdova, aukcija. Po meni ovo je toliko komercijalno..... zato smo se i odlučili na ovaj korak.
Just my two cents.
@Lupus,
Možda si u pravu, ako je ovo potez koji će ugasiti aukcije kakve su do sada bile, jbg, moramo da rizikujemo. Mi se za ovaj potez nismo odlučili preko noći, već dogovaramo preko 6 meseci. Sa druge strane ne tražimo šaku, ruku i rame, tražimo realno mali deo od svake prodate karte, a mislim da većina aukcionera koji postavljaju velike aukcije, mogu da malo koriguju cene i/ili se odreknu dela zarade i pomognui forum. Pogotovu mislim da ovo neće uticati na sve karte ispod 1000 dinara.
U prethodnoj iteraciji foruma (kada smo bili na .COM), bila je tema sa donacijama, sem Raduleta niko se nije odazvao. NIKO.
NIKO. Poenta je da ne mislim da je 5% malo, već da je to ok cifra, sa kojom i aukcioner i bider mogu da se slože, te da malim povećanjem cena na aukcijama zadovoljavamo sve kritertijume:
Da prodavac proda karte,
Da ljudi dođu do karata,
Da forum nastavi da živi.
Pogledaj našu stranu... na kartu od 1000 dinara bida, po ovim pravilima 50 dinara se
donira za forum. šta misliš o kartama koje vrede 50 dinara ? tu se donira 2.5 din, da li je ovo prevelika suma ?
Inače bilo je priče i uživo i na forumu, ali je bilo ograničeno na modove i internu ekipu. Opet to je stari forum, ovaj ovde vode 2 admina i 8 modova, pa je malko šira ekipa.
Što se tiče pravila i pozcije, mogu da prihvatim sugestiju, te će to pravilo biti dignuto na vrh. (biće u toku dana)
tvoj p.s. isto i kod mene je tako...
@ luka,
Biće transparentno, vrlo rado ću dati pristup svima da vide uplate i potrošnju sredstavava, sa sve računima (ovo je sve na mod nivou rađeno do sada, u odvojenom delu foruma)

Rasprava... pa evo je
Pozdrav,
Čupa