Sve u svemu neki ljudi počinju da igraju takozvani Frontier format (Postmodern ) i fazon je da su sve karte od M15 legalne pa do poslednjih edicija u standardu . Meni se iskreno ne sviđa, nekako mi je meh ali možda ima neko kome će se svideti. Zanimljivo je što je format poprilično jeftin u odnosu na modern a ne rotira kao standard.
Čista baljezgarija. Ne znam stvarno šta će sve još pokušati da izmisle pre nego što se opet vratimo na stari Extended - najveći i najlepši rotirajući format koji je igra ikada imala?
Za neupućene u pitanju je bio format koji se sastojao od zadnjih 6-9 blokova i koji je rotirao jednom u tri godine tako što su iz formata izlazila tri najstarija bloka. Na formatu su praktično bile zastupljene sve vrste strategija, bio je prilično izbalansiran i imao je ban listu od svega četiri (4) karte.
Ne mislim da bi Extended na bilo koji način istisnuo Modern kao format, ali je za razliku od njega u pitanju format koji, po meni, ima daleko više smisla kao PPTQ i PT format.
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's going to die, let's watch TV
Izgubio sam veru u sebe, veru u ljubav, veru u svet, jedinu nadu sam našao u igli... i sada heklam i super mi je!
You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.
Vera postoji kada misliš da tvoje govno ne smrdi a nada kada nisi proverio da li ima toalet papira u klozetu.
Uzeli su od m15 jer je od tada krenuo novi border. Koliko vidim popularizovali su ga veći storovi i oni ga polako guraju jer im je to fin način da se otarase karata koje su loše za modern a izrotirale iz standarda.
Ekstended bi bio bomba a i više se uklapa u novu filozofiju vizardsa da gura samo standard.
Kao pocetniku, kojem je previse da ulazi u modern i zbog novca i njegove nepromenljivosti, frontier stvarno zvuci extra, jos jedna godina unazad + nerotirajuci format.
E sad posto sam ja imam tek neki srednji standard deck, a procitah negde da u frontieru dominiraju khans 4 boje dekovi, ima li smisla pocinjati frontier sa standard deckom pa ga prosirivati unazad polako ? Mislim na vas sto ste igrali 2015 standard, da li su stvarno 2015 standard dekovi tolko jaci da 2016 standard dekovi nemaju sanse ili je to ipak igrivo ?
Iskreno, kao nekome ko je krenuo da igra pre god dana, frontier izgleda premalo jeftiniji od moderna, naročito jer stejplovima (Mentor, Džejs, Fečevi, Company, Hangarback, Dig) skače cena opet i dekovi koji su trenutno jaki imaju cene standarda od pre godinu+ dana (300+€). Mada su definitivno pogodili period od kada kreću pošto je ogromna količina ljudi krenula da igra u to vreme i dosta ovih karata ima.