PT CopyCat
Moderators: gile, CHuPa, vrastko
PT CopyCat
https://www.channelfireball.com/article ... r-copycat/
Jel možda malo preteruje ili je situacija sa tim špilom stvarno toliko usrana?
Jel možda malo preteruje ili je situacija sa tim špilom stvarno toliko usrana?
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's going to die, let's watch TV
Izgubio sam veru u sebe, veru u ljubav, veru u svet, jedinu nadu sam našao u igli... i sada heklam i super mi je!
You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.
Vera postoji kada misliš da tvoje govno ne smrdi a nada kada nisi proverio da li ima toalet papira u klozetu.
Izgubio sam veru u sebe, veru u ljubav, veru u svet, jedinu nadu sam našao u igli... i sada heklam i super mi je!
Vera postoji kada misliš da tvoje govno ne smrdi a nada kada nisi proverio da li ima toalet papira u klozetu.
- Ravnica BG
- Status: Offline
Re: PT CopyCat
Sa toliko removala i Amonkethom koji je napravljen ciljano da ispravi sranja koja su sami napravili prošlim edicijama, mislim da je okej reći da je samo preveliki hype.
Ljudi imaju neverovatan zent od kombo dekova od kada znam za MtG. Kad sam počeo, ljudi su se zentali od KCI-ja, zatim od heartbeat of spring, pa project X, itd itb. Mislim da se prevelika panika pravi zato što kombo dekovi nisu toliko interaktivni, kao što i plavu pokušavaju da sjebu jer prosečan murica dude smatra da nije fun kad mu neko counteruje spell. Hype je sada samo uzeo većeg maha jer je mtg nebrojeno puta popularniji od pre 10 godina, a prosečna nabina (ili prosčeni pro) vole da idu linijom nižeg otpora, pa ili kenjaju ili odmah postanu team copycat.
Predviđanja:
U najavi će biti neki rb haterape koji će da ide baš na tu činjenicu da ujebe svaku opciju da iskombuje, kao onomad antiravager, samo će biti fleksibilniji.
Marvel će se ponovo vratiti na velika vrata, jer je insane, pogotovu ako igra i copycat kombo.
Svako ko je igrao copycat zna kako lako može da se desi da u pokušaju da sačuvaš kombo izgubiš partiju, samo je većina postala nesposobna da igra oko nečega. Ko ih jebe, git gud
Ljudi imaju neverovatan zent od kombo dekova od kada znam za MtG. Kad sam počeo, ljudi su se zentali od KCI-ja, zatim od heartbeat of spring, pa project X, itd itb. Mislim da se prevelika panika pravi zato što kombo dekovi nisu toliko interaktivni, kao što i plavu pokušavaju da sjebu jer prosečan murica dude smatra da nije fun kad mu neko counteruje spell. Hype je sada samo uzeo većeg maha jer je mtg nebrojeno puta popularniji od pre 10 godina, a prosečna nabina (ili prosčeni pro) vole da idu linijom nižeg otpora, pa ili kenjaju ili odmah postanu team copycat.
Predviđanja:
U najavi će biti neki rb haterape koji će da ide baš na tu činjenicu da ujebe svaku opciju da iskombuje, kao onomad antiravager, samo će biti fleksibilniji.
Marvel će se ponovo vratiti na velika vrata, jer je insane, pogotovu ako igra i copycat kombo.
Svako ko je igrao copycat zna kako lako može da se desi da u pokušaju da sačuvaš kombo izgubiš partiju, samo je većina postala nesposobna da igra oko nečega. Ko ih jebe, git gud
Sponsored by - Ultra Pro
- Ravnica BG
Brine se da će izgubiti ako se potapuje? O ne, mora da se koristi i mozak, sad nije samo mass removal na petoj mani problem, nego moraš aktivno da razmišljaš. U šta se to ovaj prekompleksni magic pretvorioZwi wrote:We are sick of having to build every deck and play every game worrying that if we tap out we will lose on the spot. We are sick of the question, "do you have it?"
Sponsored by - Ultra Pro
Copy Cat u različitim varijacijama čini oko 50% mete na MTGO-u, Mardu Vehicles ga prati sa 33% dok svi ostali špilovi zajedno čine nešto preko 15% metagame-a (podaci sa MTG Goldfish-a). Meni to ne liči na zdrav metagame, sve i da su odštampali 200 hejt karata za špil u Amonkhet-u (ne mali broj kojih sasvim lepo izgleda i u Copy Cat-u).
Što se tiče KCI-a (ako je ikada bio faktor na Standard-u u vreme Affinity ere) i Heartbeat-a ne sećam se da su ti špilovi mogli da iskombuju u četvrtom potezu isto kao što se ne sećam da su imali tako dobar plan B kao što ovaj kombo špil ima. Možeš da igraš koliko hoćeš rešenja za sam kombo ali špil i dalje može da te izmidrange-uje na mrtvo ime sa value stvorenjima i planeswalker-ima.
Možda jeste "linija manjeg otpora" ali mišljenje čoveka koji je u Hall of Fame izglasan još davne 2007 godine (treća generacija Hall of Famer-a sa Kai Budde-om i još par mahera) i koji ima toliki renome kada je u pitanju turnirski MTG teško je ne shvatiti ozbiljno.
Što se tiče KCI-a (ako je ikada bio faktor na Standard-u u vreme Affinity ere) i Heartbeat-a ne sećam se da su ti špilovi mogli da iskombuju u četvrtom potezu isto kao što se ne sećam da su imali tako dobar plan B kao što ovaj kombo špil ima. Možeš da igraš koliko hoćeš rešenja za sam kombo ali špil i dalje može da te izmidrange-uje na mrtvo ime sa value stvorenjima i planeswalker-ima.
Možda jeste "linija manjeg otpora" ali mišljenje čoveka koji je u Hall of Fame izglasan još davne 2007 godine (treća generacija Hall of Famer-a sa Kai Budde-om i još par mahera) i koji ima toliki renome kada je u pitanju turnirski MTG teško je ne shvatiti ozbiljno.
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's going to die, let's watch TV
- Ravnica BG
Oba su dobijala u četvrtom ili petom potezu.
Slažem se i ja da nije zdrav metagejm, ali umesto da naprave free for all makljanje, oni pobanuju karte u korist idiot agroa. I, for one želim da što duže kombo dek dominira
Slažem se i ja da nije zdrav metagejm, ali umesto da naprave free for all makljanje, oni pobanuju karte u korist idiot agroa. I, for one želim da što duže kombo dek dominira
Sponsored by - Ultra Pro
- MasterHyperion
- Soundwave
- Phyrexian Crusader
How do I feel about this? I feel like I loaned a friend some money, they said they would pay me back in two weeks, and then they paid me back 6 weeks later.MasterHyperion wrote:http://magic.wizards.com/en/articles/ar ... 2017-04-26
Someday, someone will best me.
But it won't be today, and it won't be you.
Discord : SoundwaveKG#6896
But it won't be today, and it won't be you.
Discord : SoundwaveKG#6896
Luka je za sve kriv!!!!!! On je pokrenuo temu ovde i Wizardsi su videli nezadovoljstvo u Magic zajednici i resili da dodatno banuju Felidara!

- Ravnica BG
Novitet. Prvi put za 15 (valjda) godina kako igram vidim ovako nešto. Nije baš emergency ban ali je dosta blizu. Naknadna racionalizacija im je (ne)malo kilava ali tako je to kada zasereš pa moraš da se vadiš kako znaš i umeš.
Hvala Luka, neka su banovali glupu macku !
Realno ovome nije mesto u standardu i dobrovje da je banovano ali mi je i glupavo sto su odjednom banovali macku umesto pre 3 dana kad su stvarno trebali, na dan annoucementa.
Float like a butterfly, sting like a bee.
Lule, ko ti je veza?:)
Sada znamo ko je umesao prste sa DHL-omgile wrote:Lule, ko ti je veza?:)
- Ravnica BG
Problem je u samom načinu banovanja više nego u svemu ostalom. Prvo se pozovu na 2 dana MTGO kao validan resurs statistike (koji je nemalo potpomognut člankom pičkonje Zwija, pa su svi krenuli putem ili se pridruži ili te neće biti), umesto na poslednjih 3 meseca. Zatim to što su sačekali da ljudi poruče Saheeli sa neta kad su videli da nema bana, pa tek onda banuju. Jedini pandan tome može biti ovo što je Konami uradio u YGO kad je izbacio poslednji BOSH set, pa posle nekog kratkog vremena pobanova sve karte iz seta (naravno, kad su se istrošile zalihe).
Sponsored by - Ultra Pro
- CHuPa
- Elder Fart
upravo sam gledao mtgtop8.com
standard presek za poslednja 2 meseca, copycat 32%, mardu 33%
kaladeš standard copycat 13%, mardu 16%
poslednja 2 nedelje: oba po 32%
kako copycat dominira.....
iz glave karte koje sklanjaju kombo:
bela,authority of the consuls
crvena,shock ili harnessed lightning sa +1 energy
crna:grasp of darkness ili fatal push sa revoltom
plava:negate ili disallow
zelena: fog efekat....
kako je ovo problem ?
standard presek za poslednja 2 meseca, copycat 32%, mardu 33%
kaladeš standard copycat 13%, mardu 16%
poslednja 2 nedelje: oba po 32%
kako copycat dominira.....
iz glave karte koje sklanjaju kombo:
bela,
crvena,
crna:
plava:
kako je ovo problem ?
Stvarno nzn sta nije jasno
Pa ide im kvartalni review moraju pare da igraci trose
A ovo je najlaksi nacin
Pa ide im kvartalni review moraju pare da igraci trose
A ovo je najlaksi nacin
Nek idu u persun.
od ovakvih poteza ce od mtg-a napraviti babunariju a igrace ovcama za SISANJE ( svakom je dozvoljeno da šišanje ili sisanje protumaci kako mu draze
)
Problem je u tome što nije u pitanju samo "kombo" već ceo špil koji može da te izgazi sa value stvorenjima i paleswalkerima dok ti ubacuješ karte da sprečiš kombo koji čak možda i nisu zadržali posle sajdborda. Rešenja u obliku removala i kauntera je komplikovaoCHuPa wrote: iz glave karte koje sklanjaju kombo:
bela,authority of the consuls
crvena,shock iliharnessed lightning sa +1 energy
crna:grasp of darkness ilifatal push sa revoltom
plava:negate ilidisallow
kako je ovo problem ?
Da postojalo je puno rešenja za kombo samo što u praksi ta rešenja nisu ništa rešavala. Da jesu CopyCat ne bi bio skoro pola standard mete.
Falilo je malo.CHuPa wrote:Luka, sta je falilo da banuju Rai ?
Girls, boys, art, pleasure.
- Ravnica BG
Falilo je da imaju 2 dana svi mogući da prodaju Saheeli po punoj ceni, jer su videli da neće popiti ban, a onda šuknuli kvalitetno svima koji su u ta dva dana naručiliCHuPa wrote:Luka, sta je falilo da banuju Rai ?
Sponsored by - Ultra Pro
- Ravnica BG
Mrzi me da se logujem na svoj nalog, ionako znate tko je 
Saheeli, 7 dolarosa btw
Saheeli, 7 dolarosa btw
Sponsored by - Ultra Pro
Pretpostavljam da je Saheeli pošteđena zbog mogućnosti da se sa njom igra u "fer" špilovima.
Ceo Saheeli špil i dalje ima sve dobre karte koje je do sada igrao samo nema random win u četvrtom potezu. Zauzvrat su dobili sva stvorenja koja do sada nije imalo smisla igrati jer je tapovanje za njih bilo ravno samoubistvu protiv komboa, kao i dosta novih karata iz Amokhet-a (Glorybringer i nova Nissa između ostalih). Ostaje samo pitanje kako sve te mogućnosti sročiti u jedan špil. Ne mislim da ćemo dugo morati da čekamo na to. Mislim da i dalje ne postoji špil sa boljom manom na Standardu a sada sa Vizier of the Menagerie čak neće postojati ni ograničenja kada su u pitanju stvorenja koja može da igra. Nešto korektno pogano će isplivati eventualno...
Ceo Saheeli špil i dalje ima sve dobre karte koje je do sada igrao samo nema random win u četvrtom potezu. Zauzvrat su dobili sva stvorenja koja do sada nije imalo smisla igrati jer je tapovanje za njih bilo ravno samoubistvu protiv komboa, kao i dosta novih karata iz Amokhet-a (
- Ravnica BG
Sponsored by - Ultra Pro
Mislim da je to uglavom zato sto je dosta ljudi igralo mardu. Uskoro ce biti neka kontrola koja dobija mardu i postace zdrava meta.Klub C22 wrote:http://epicstream.com/news/5-Out-of-Top ... lanta-Open
Ciao drugari, odmah popravljen format
-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.
@
Draza91 « Thu 4:53 pm »
@
MagicalZiggy « Thu 1:59 pm »
@
Voja « Thu 9:15 am »
@
MagicalZiggy « Wed 10:23 pm »
@
Pillar of Death « Wed 10:21 pm »
@
Shush « Wed 10:17 pm »