[Split]Tiny leaders liga u Hydri

Opšta priča o magic-u....

Moderators: gile, CHuPa, vrastko

Post Reply
Grujah
Status: Offline

[Split]Tiny leaders liga u Hydri

Post by Grujah »

I da, nije mi jasno kako se TL liga uklapa u koncept "za pocetnike".
Kher Keep Discord, diskusija o MTGu, MTG Turniri:
https://discord.gg/bYvd5WAUBj
Hydra

Re: [Split]Standard Proxy Countdown - Format za oživljavanje standarda

Post by Hydra »

Grujah wrote:I da, nije mi jasno kako se TL liga uklapa u koncept "za pocetnike".
Gde je spomenuto da je TL za početnike? :D
CHuPa
Elder Fart

Post by CHuPa »

Grujo,

TL liga nije vezana za ovaj format .

Želim da u narednih 4 meseca da imamo konstantnu TL ligu gde će broj proxy-a biti 10, pa smanjivati do 0 (na 7 (dec.2017), pa na 5(jan2018), pa na 3(feb2018), da bi od Marta 2018. igrali bez proksija).

Problem su neke karte koje su ili prematore pa ih nemaju ljudi kod nas, moramo ih naručivati sa neta, generalni su prematore, pa su preskupe/nemoguće doći do njih (tipa matori (10+ godina) trobojni generali), ili su neke karte trenutno modern/standard staple, pa ljudi nisu nabavili još.

Takođe te ovom prilikom pozivam da se prijaviš da igraš Tiny Leader sa nama.

Ja obezbeđujem najmanje 4 deka (Marath, Shin yu, Doran i sygg-a, možda još koji) koji su full dekovi, bez proxy-a.
Proxy je tu da se uigramo i nabavimo karte koje fale u narednim mesecima.

Šta ti misliš o svemu ovome ? Možda je dobro da o ovome otvorimo split temu, pošto nije ista stvar ?
Grujah

Post by Grujah »

Kao i prosli (predprosli) put kad smo pravili ligu a ti si hteo proxije jer nisi mogao da nabavis Tetsuo Umezawu, moj odgovor je isti: Nope.

I ne vidim zasto ljudi ne bi mogli igrati tu ligu bez proksija, pa igras slabiie deck ili pozajmis karte. Ni ja nisam imao full Aleshu prvi put kad sam igrao ligu (a nemam je ni sad), sta vise, falile su mi dosta bitne karte poput Stoneforgea, pa opet nisam igrao bez proksija i dosta dobro prosao. ;)
CHuPa
Elder Fart

Post by CHuPa »

Dragi Grujo,

hvala ti na ovim informacijama. Što se tiče Grixis generala, jeste, mislim da sam jednu ligu igrao sa njim, i ako si protiv toga, ja apsolutno prihvatam tvoj stav, te te neću forsirati da se igraš sa papirićima.

Proksi je da bi ljudi krenuli da nparave dekove i nabave karte. S obzirom da ne želiš da se igraš sa nama, dok koristimo proksije... Da li to znači da možemo da te očekujemo na nekom daljem turniru u toku sledeće godine ?

poz
Čupa
Grujah

Post by Grujah »

Ako bude turnir ili liga koji mu budu odgovarali, da.
Kasper

Post by Kasper »

CHuPa wrote:Grujo,

TL liga nije vezana za ovaj format .

Želim da u narednih 4 meseca da imamo konstantnu TL ligu gde će broj proxy-a biti 10, pa smanjivati do 0 (na 7 (dec.2017), pa na 5(jan2018), pa na 3(feb2018), da bi od Marta 2018. igrali bez proksija).

Problem su neke karte koje su ili prematore pa ih nemaju ljudi kod nas, moramo ih naručivati sa neta, generalni su prematore, pa su preskupe/nemoguće doći do njih (tipa matori (10+ godina) trobojni generali), ili su neke karte trenutno modern/standard staple, pa ljudi nisu nabavili još.

Takođe te ovom prilikom pozivam da se prijaviš da igraš Tiny Leader sa nama.

Ja obezbeđujem najmanje 4 deka (Marath, Shin yu, Doran i sygg-a, možda još koji) koji su full dekovi, bez proxy-a.
Proxy je tu da se uigramo i nabavimo karte koje fale u narednim mesecima.

Šta ti misliš o svemu ovome ? Možda je dobro da o ovome otvorimo split temu, pošto nije ista stvar ?
Pa s obizorm da si reko da imas vecinu karata za TL, pretpostavljam da imas i vecinu standard karata???

Ne vidim zasto onda ti ne bi napravio par deckova za pocetnike umesto sto forisras proxovanje???
Sve karte su sada dostupne i cheap, pogledaj koliko je cheap dosao GOJF??!!!
CHuPa
Elder Fart

Re: [Split]Tiny leaders liga u Hydri

Post by CHuPa »

Dragi Borise,

nisam siguran da li je ovo poslednje trebalo u ovaj novi split ili stari.

Pokušavam da naglasim da ovaj format nema veze sa proxy standard countdown-om.

Pa s obizorm da si reko da imas vecinu karata za TL, pretpostavljam da imas i vecinu standard karata???

Ne vidim zasto onda ti ne bi napravio par deckova za pocetnike umesto sto forisras proxovanje???
Sve karte su sada dostupne i cheap, pogledaj koliko je cheap dosao GOJF??!!!
Nije mi jasno šta želiš da kažeš ovim, to što imam TL karte i imam standard karte, pa predpostavljam da imam većinu standard karata, da imam.

Odakle ti ideja da ja podržavam proksovanje, odakle si to zaključio ?
od kada je Gojf standardna karta ? :D
CHuPa
Elder Fart

Post by CHuPa »

Deluje mi da je to vise upuceno za prethodni topik ?
Kasper

Post by Kasper »

CHuPa wrote:Deluje mi da je to vise upuceno za prethodni topik ?
Mislim da je ovo pravi topik, s obzirom da ti cestitas rodjendan u topiku koji imaa veze za standardom i proxovanje, pa ja rekoh isto tako valjda mogu da idem i da pisem po raznim temama. Ocigledno podrzavas cim klub u kojem radis( ili ne radis a mislis da radis) pravi te turnire i ti pozivas igrace da ih igraju, zar se ne slazes??
Pa eto kad vec imas skoro vecinu karata ne vidim da si dosao na ideju da napravis standard deckove?? Ne znam kako si dosao do zakljucka da je Gojf standardna karta, da te upoznam sa standardom igra se od Kaladesha, to je noviji set, oko godinu dana star. Pored Kaladesha aktivni setovi su Aether Revolt, Amonkhet, Hour of Devastation i Ixalan. U slucaju da nisi upoznat sa standardom slobodno mi napisi poruku pokusacu da te sto bolje upoznam sa tim formatom :) ;)

hello
CHuPa
Elder Fart

Post by CHuPa »

Dragi Borise,

Tiny leaders je Casual format, kao format za igranje i zabavu.
Ja u saradnji sa Hydrom organizujem Tiny leaders ligu u narednih pola godine. Želim da bude fun da se igraju ljudi sa ovim i zabave, probaju dekove, probaju generale, taktie.....

Ova nova split tema, NEMA VEZE SA STANDARD PROXY COUNTDOWN temom i bilo kakvom organizacijom, kreiranjem proksija, pravljenjem lige tamo, ili bilo čime sa te teme. Jedine 2 stvari koje su zajedničke za ove teme su sledeće:

1. održava se u HYDRA Tabletop Gameing CLub, u njihovim prostorijama u Resavskoj 78 u Begoradu, dakle oni daju prostor.
2. organizuje se u saradnji sa Hydrom, uz njihov support, njihovu logistiku, njihovo vreme, dakle njihova asistencija, nagradni fond, njihovo radno vreme od 15 do 23 svaki dan.

Što se mog pisanja tiče, da pominjanje jednog rođendana nije primereno, evo ja ti obećavam da ubuduće neću to čliniti u temama, da te ne bih uznemirio. Stoga Lule srećan ti rođendan i ovde, pošto sam obećao da neću više u random temama, od ovog trenutka.

Što se tiče STANDARD PROXY COUNTDOWN teme, molim te da tamo nastavimo diskusiju o toj temi, ne ovde gde je Tiny leaders deo.

Što se tiče standard seta, upoznat sa sa njima, hvala ti za informacije o blokovima koji su legalni.
Znaš li ti da je na Tiny leaders dozvoljeno igranje čak svih karata (jedini je bedak što ima mala ban lista od 20-30 karata), pa kada si slobodan, možeš me i budi slobdan, kontaktirati, pa da ti pomognemo i napravimo dek da se igraš sa nama. Zato što je dozvoljeno sve praktično komplet magic karata u istoriji, a svi mi u Srbiji smo dosta mladi u ovom svetu magica, i nemamo svi karte odmah, zato i imamo blagu proksi politiku od 10 karata za prvi mesec. Posle će biti 7 karata, pa 5 pa 3, da bi na kraju igrali bez proksija. Verovatno će nam se i mnogi drugi pridružiti, pored Grujana.

Nadam se da se vidimo na nekom od budućih turnira.

Pozdrav,
Čupa
Kasper

Post by Kasper »

Kako nema veze pa cek jel i u Tiny leaders ligi dozvoljeno koriscenje proxija?? Znaci ako je i u Tiny leaders ligi dozvoljeno proxovanje, znaci da su ove dve teme povezane, sto implicira da ja mogu da nastavim da pisem ovde. Evo necu vise pisati od Ovog trenutka nista o standardu i proxovanju karata u ovoj temi.

Sto se tice bilo kakvog pomaganja oko magica, nisam zainteresovan da nazadujem u njemu(s obzirom da ti igras casual proxy standard, casual proxy draft, casual proxy tiny leaders itd, jbg morao sam da napisem i objasnjenje da ne bude zabune), tako da cu se ipak opredeliti za Grujinu pomoc, koji je ipak doktor ove igre.
GayLifeGain
Donator 2026. godina

Post by GayLifeGain »

CHuPa wrote:Dragi Borise,

Zasto se organizuju onda turniri tj lige iz njega? Zasto onda nije samo casual okupljanje, koliko ja znam edh kao aj da kazem pravi casual format se cesto igra i organizuju (super) druzenja u svakom klubu bez organizovanja turnira...
CHuPa wrote: Jedine 2 stvari koje su zajedničke za ove teme su sledeće:

1. održava se u HYDRA Tabletop Gameing CLub, u njihovim prostorijama u Resavskoj 78 u Begoradu, dakle oni daju prostor.
2. organizuje se u saradnji sa Hydrom, uz njihov support, njihovu logistiku, njihovo vreme, dakle njihova asistencija, nagradni fond, njihovo radno vreme od 15 do 23 svaki dan.
I to da su proxy i da se navode kao turniri/lige, ne mogu da potvrdim jer je tema sa info izgleda tokom splita izbrisana(ili ne mogu da je nadjem)
CHuPa wrote:Verovatno će nam se i mnogi drugi pridružiti
Iskreno se nadam, ali nakon sto se ukinu proxyji, treba imati stalan community za MTG

Da budem jasan nemam nista protiv ijednog kluba ili ljudi, al imam protiv politike koja se vodi, strogo se protivim i smatram da nije zdravo odrzavati Proxy turnire pored svih ponudjenih mogucnosti... (Pocetnicke lige,Cube draftovi, Box draftovi, Okupljanja za igranje i testiranje u SVIM klubovima)
Ja kad sam bio pocetnik u vreme khansa i fetcheva, secam se kako su me svi redom pisali jer sam imao ZNJ deck koji je bio malkice nadogradjen mardu starter deck, i dodjem igram protiv raznih dragon kontrola i ne znam cega sve ne. Da li sam bio salty i hteo da pobedjujem? Da naravno, da li sam kukao ili trazio proxy ili da ljudi prestanu da igraju to sto igraju jer sam pocetnik? Apsolutno ne, igrao sam, gubio sam, ucio sam,eventualno pobedio neku i nastavio svoje igranje i sirenje znanja o MTGu i njegovom raznolikom svetu...
Ne secam se ko mi je bio dao prvi pravi spil da igram na nekom turniru...ko god da je hvala mu i dan danas
Discord: Serby#3251
Kupujem i prodajem singlove.
CHuPa
Elder Fart

Post by CHuPa »

GayLifeGain wrote:
CHuPa wrote:Dragi Borise,

Zasto se organizuju onda turniri tj lige iz njega? Zasto onda nije samo casual okupljanje, koliko ja znam edh kao aj da kazem pravi casual format se cesto igra i organizuju (super) druzenja u svakom klubu bez organizovanja turnira...
Pa to i jeste poenta da se u Hydra tabletop gaming klubu, Resavska 78, Beograd, uvede Tiny leaders kao de facto standard za igranje casual turnira, da bude fun svima, zato i krećemo sa ligom i okupljanjem ljudi, kasnije ćemo uvesti i pauper i Edh koji se već igra neko vreme, za sada MP, ali što da ne i neki 1-vs-1 turnir.
GayLifeGain wrote:
CHuPa wrote: Jedine 2 stvari koje su zajedničke za ove teme su sledeće:

I to da su proxy i da se navode kao turniri/lige, ne mogu da potvrdim jer je tema sa info izgleda tokom splita izbrisana(ili ne mogu da je nadjem)
Poenta je da ljudi nemaju sve karte odmah, a žele da igraju, zašto se ne bi izašlo u susret igračima i sačekamo neko vreme da nabave ostatak karata. Razumem da se ne sviđa svima proksiji, meni prvo, ali ljudi žele da igraju cele dekove, mogu da prvi mesec proksuju, pa da nabavljaju karte polako... Zato i ovo pišem gledajući samo TL deo, jesam protiv proksija, ali mogu da se povinujem da igramo nešto što je casual i fun za sve.

GayLifeGain wrote:
CHuPa wrote:Verovatno će nam se i mnogi drugi pridružiti
Iskreno se nadam, ali nakon sto se ukinu proxyji, treba imati stalan community za MTG
Naravno, da nas bude više, uvek je to opcija.
GayLifeGain wrote: Da budem jasan nemam nista protiv ijednog kluba ili ljudi, al imam protiv politike koja se vodi, strogo se protivim i smatram da nije zdravo odrzavati Proxy turnire pored svih ponudjenih mogucnosti... (Pocetnicke lige,Cube draftovi, Box draftovi, Okupljanja za igranje i testiranje u SVIM klubovima)
Ja kad sam bio pocetnik u vreme khansa i fetcheva, secam se kako su me svi redom pisali jer sam imao ZNJ deck koji je bio malkice nadogradjen mardu starter deck, i dodjem igram protiv raznih dragon kontrola i ne znam cega sve ne. Da li sam bio salty i hteo da pobedjujem? Da naravno, da li sam kukao ili trazio proxy ili da ljudi prestanu da igraju to sto igraju jer sam pocetnik? Apsolutno ne, igrao sam, gubio sam, ucio sam,eventualno pobedio neku i nastavio svoje igranje i sirenje znanja o MTGu i njegovom raznolikom svetu...
Ne secam se ko mi je bio dao prvi pravi spil da igram na nekom turniru...ko god da je hvala mu i dan danas
Koja politika, opet kao i Borisa, i tebe molim, ne mešaj STANDARD PROXY COUNTDOWN sa ovom organizacijom lige. Ide se na to da nema proksija naredna 4 meseca. Da ljudi skupe karte i igraju full dekove. Onda kada se ostatak ljudi uključi, igraće se sve i svašta na TL ligama. Nadam se da ti je malo jasnije zašto potenciram ovo. Svakako i tebe pozivam da nam se pridružiš u novembarskoj i ostalim ligama.

Pozdrav,
Čupa
Grujah

Post by Grujah »

Ja ne razumem zasto ako je nesto "casual i fun" moraju da se igraju full deckovi.
Lupus023

Post by Lupus023 »

Da nema tih 10 proxija bio bi automatski - out. Ali ovako mozda i uspem da skupim ostatak 40 karata, tako da je 90% in.
PS. Niko ne brani ljudima da organizuju ligu bez proxova.. Ova je ovako formirana i meni ne smeta. :)
Vuk Milojević, Bg/Zr
Kasper

Post by Kasper »

Cupo stvarno ne znam sta potenciras tim pisanjem adrese kluba da postignes?? Pa svi smo bili tamo znamo gde je, sem ako ne pises sebi podestnik svaki put da ne bi zaboravio??

Docicu kad ne bude proxija... Do tada nadam se da ce pocetnici/stari igraci koji nemaju karata, doci do karata i imati full deckove...
Grujah

Post by Grujah »

@Vuk Pa, ovako sam ja automatski out. A zanima me bash kojih su to 10 nezamenjivih, nepozajmljivih karata. :)
Lupus023

Post by Lupus023 »

Pa sto bih maltretirao i smarao ljude, pritom drzao kod sebe tudje karte mesec dana, kad mogu da ih istampam? Olaksavam i sebi i drugima..

PS. Od ostalih 40, jedno 20 cu svakako morati da pozajmim :mrgreen:
Vuk Milojević, Bg/Zr
Kasper

Post by Kasper »

Lupus023 wrote:Pa sto bih maltretirao i smarao ljude, pritom drzao kod sebe tudje karte mesec dana, kad mogu da ih istampam? Olaksavam i sebi i drugima..

PS. Od ostalih 40, jedno 20 cu svakako morati da pozajmim :mrgreen:
Znaci stariji igrac nece da nabavlja/pozajmi karte zato sto mu je lakse da odstampa!! Zanimljivo, pitam se sta ce novi igraci uraditi???? Kupiti ili stampati mogli bi anketu da napravimo...
Lupus023

Post by Lupus023 »

Ja sam svakako za onu pristupačniju varijantu.. Sa studentskom stipendijom tesko da mogu da prisutim sebi full dek.. brave
Vuk Milojević, Bg/Zr
Post Reply

• You do not have permission to post in chat.
@ Voja « Thu 9:15 am »
@ MagicalZiggy « Wed 10:23 pm »
@ Pillar of Death « Wed 10:21 pm »
@ Shush « Wed 10:17 pm »
@ Shush « Wed 10:16 pm »
@ Voja « Wed 10:04 pm »
@ Spike « Wed 7:30 pm »
@ Draza91 « Wed 6:40 pm »
@ Pillar of Death « Wed 5:06 pm »
@ Milanchhe « Wed 3:43 pm »
@ Salepet « Wed 2:38 pm »
@ Voja « Wed 11:45 am »