Video sam da postoji tema za MCM ali se odnosila na to da će možda uskoro da ubace Srbiju na sajt. Ja pravim ovu temu sa drugim razlogom za diskusiju. Ko je ovde sve poručivao sa MCM i kako ste se snalazili?
Ja sam u protekle 2 godine napravio jedno desetak porudžbina i reći ću vam moja iskustva.
1) Prva dva puta sam poručivao na nemačku adresu http://www.mailboxde.com
Ovo vam je jedna cool platfora koja vam omogućava da faktički naručite od bilo gde iz sveta kod njih, a oni onda to dostave vama po nekoj generalno normalnoj ceni.
E sad imao sam još dve fore za poručivanje, i radio sam naizmenično, pa ću objasniti obe.
2) Jedna je i ona najpoznatija. Poručivao sam kod nekog druga u inostranstvo. A onda je on ili to doneo ovde ili mi on lično poslao.
3) Drugi način je opasniji ali isplativiji. Naručivao sam karte na nemačku adresu, a kupce sam lagao da sam na poslovnom putu i da mi pošalju u Srbiju. Ovo je 6/6 puta upalilo.
Ostala iskustva koja znam su sledeća: Veliki je problem sa paypalom.
1) Ako se ime na profilu ne podudara sa paypalom onda odbiju sve i vrate pare.
2) MCM uzme i saam pri plaćanju uračuna paypal proviziju, a onda paypal uzme još provizije.
3) Nikada ne naručujte iz Italije. Treba mesec dana nekad da stignu karte. Ja naručio 4x Fulminatore iz Italije. Čekao sam ih 4 nedelje. Kosa mi osedela.
4) Najbolje je da ne poručujete preskupe stvari jer ako bude vrednosno pismo, carina će gledati u to. Meni je sve dosad stizalo kao najobičnije pismo i samo me čekalo u sandučetu tako da nisam imao da platim carinu. Navodno carina u današnje vreme gleda vrednost svega. Uđe na google, ukuca ono što vidi u paketu i šta mu prvo ispadne on ti na to nabaci carinu.
5) MCM trend cena je vrlo realna cena karte. Kroz svo poručivanje nikada nisam kupio najeftiniju jer je bio sumnjiv prodavac, a kada sam kupio kartu ispod trend onda cena dostave nadoknadi i opet bude kao trend. Ipak u češći broj slučajeva ispostavljalo se da karta po komadu najčeće mene koštaju oko 110%-120% MCM trending, sa sve uračunatom dostavom.
Šta mislite na sve ovo što sam vam pisao? Podelite i vi neka iskustva ako imate i molim da ovo bude konstruktivna tema, bez svađe, prebacivanja i prozivanja.
MagicCardMarket "snalaženje"
Moderators: gile, CHuPa, vrastko
MagicCardMarket "snalaženje"
Novi Sad
Re: MagicCardMarket "snalaženje"
Suma sumarum, 120% mcm izadje kao tcg mid?
"Неко мајнује коине, неко комоне"
моје искуство каже да је најбоље рећи истину.
ја сам сваки пут послао порукицу неком од продаваца и рекао да сам из србије али не могу да правим трејдове јер србија није у мцму и ако им одговара да им пошаљем новце преко пејпела а они мени пошаљу карте.
успевало је сваки пут.
док неки монголоид брендон није открио мој налог и суспендовао ме. али оставио ми опцију да могу да пишем поруке... тако да сам наставио шопинг као да се ништа није десило

ја сам сваки пут послао порукицу неком од продаваца и рекао да сам из србије али не могу да правим трејдове јер србија није у мцму и ако им одговара да им пошаљем новце преко пејпела а они мени пошаљу карте.
успевало је сваки пут.
док неки монголоид брендон није открио мој налог и суспендовао ме. али оставио ми опцију да могу да пишем поруке... тако да сам наставио шопинг као да се ништа није десило

Ja sam probao sa istinom i uvek je postojao ejdan problem. Mnogi ljudi su hteli yvanican trejd preko MCM da bi dobili ocenu i odbijali su me. Zato sam krenuo sa tim muvanjem.
Novi Sad
Ovo radi? I oni ti spoje recimo 5 paketa koje si primio (tj koje su oni umesto tebe primili) i posalju ti sve kao 1 paket?1) Prva dva puta sam poručivao na nemačku adresu http://www.mailboxde.com
Ovo vam je jedna cool platfora koja vam omogućava da faktički naručite od bilo gde iz sveta kod njih, a oni onda to dostave vama po nekoj generalno normalnoj ceni.
Kod toga sto si ti rekao ima jedna samo caka. A ako odes na sajt i skontaces. Oni prime jednu i posalju jednu. Ako zelis da ti kombinuju, onda moras da na godisnjem nivou placas 12 evra. Sto realno nije puno ako dosta porucujes.Micko wrote:Ovo radi? I oni ti spoje recimo 5 paketa koje si primio (tj koje su oni umesto tebe primili) i posalju ti sve kao 1 paket?
Novi Sad
-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.
@
Pillar of Death « Thu 6:45 pm »
@
Draza91 « Thu 4:53 pm »
@
MagicalZiggy « Thu 1:59 pm »
@
Voja « Thu 9:15 am »
@
MagicalZiggy « Wed 10:23 pm »
@
Pillar of Death « Wed 10:21 pm »