Mtg u Beogradu a možda i šire

Opšta priča o magic-u....

Moderators: gile, CHuPa, vrastko

Post Reply
SerbZmaj
Status: Offline

Mtg u Beogradu a možda i šire

Post by SerbZmaj »

Tekst će biti malo duži pa se unapred izvinjavam.
Imam potrebu ovde da napišem par stvari jer me malo nerviraju neke gluposti.
Kao što neki znaju raduckam u klubu Astal i tamo promovišemo mtg.
Nemamo WPN ali zbog velikog broja ljudi koji svakodnevno posećuju klub želimo da približimo mtg svim zainteresovanim i tako doprinesemo našoj mtg zajednici. Iskreno, kao ozbiljan klub društvenih igara, želimo da imamo i magic u ponudi.
Povremeno organizujemo promo eventove, uglavnom pokazujemo početnicima osnovna pravila igre a ako ima zainteresovanih neki draft i sl.
Možda ja nisam obavešten ali ne postoji zvanični uvoznik i distributer za Srbiju. Ne postoji siva eminencija magica kod nas? Znači svako može da naruči robu od zvaničnih distributera i da je plasira na tržište.
Nekome je problem 5-6 podeljenih promo foil kartica i promotivni draftovi u cilju da se privuku novi igrači a nije problem sledeće:
- što u gradu od 2 miliona stanovnika nema ni 50 ozbiljnih igrača
- što postoje klubovi u Srbiji sa advance i advance plus statusom a nemaju učesnike na svojim turnirima. Šta oni rade sa svojom robom i promo stvarima?
- što na pptq dodje mizeran broj ljudi
- što na nacionalno dolazi oko pedesetak ljudi, umesto da svake godine imamo rast igrača.
Sve kritike, sugestije, preporuke možete lično da mi kažete, sva ostala sranja i priče iza leđa me ne interesuju. Zaobidjite me sa vašim ličnim i klubskim prepucavanjima i cimanjima.
Neću poimence da spominjem ljude niti da tupim sa negativnim stvarima, pre bih se osvrnuo na unapređenje magica.

O Magicu
Pojedinci su govorili kako je veći broj klubova loše za magic, da će se razvodniti igračka populacija. I to je istina ako svaki klub gleda samo da prigrabi već postojeće igrače.
Bolje da postoji više klubova jer svaki predstavlja epicentar novog širenja magica. Svaki klub treba da radi na pravljenju novih igrača i reklamiranju magica. Većina ljudi igra HeartStone i mnogo lakše i brže ulaze u priču sa magicom, treba to iskoristiti.

Za klubove je ovo uslužna delatnost gde treba radom, trudom, ljubaznošću i kvalitetom usluga da rade na širenju ovog hobija.
Ideje za mtg kod nas
Dok smo bili na rptq prošle godine pričali smo naravno o magicu i kako je šteta što nemamo RPTQ kod nas na Balkanu, u Srbiji naravno jer smo centar sveta .
Nijedna država u okruženju nema RPTQ - Hrvatska, Madjarska, Bugarska, Rumunija, Grčka, Makedonija i mi ( Slovencima je bliža Austrija, Bosna i Crna Gora igraju hrkljuš. Malo se šalim, žao mi je što i oni nemaju bar i ovako razvijen magic ). Šteta što to nismo uspeli da dobijemo nekako.
Pričali smo o Magic Card Market turnirma koji se održavaju u Evropi, nešto kao SCG Open, ali nama se to baš i ne isplati jer nismo u EU i nismo uključeni u MCM opcije kupovine i prodaje.
- Mogli bismo da šaljemo dopise, pitanja i sugestiju da nas uključe ako ne postoje neke zakonske, carinske regulative koje bi smetale.
Ono što možemo i na šta bi trebalo da idemo su Grand Pri turniri.
Uskoro će biti i zvanična najava ali evo kada već kuckam - ideja je da organizujemo 5 turnira u Astalu, modern format, jednom mesečno – Mesečni turnir. Oni bi se računali kao liga. Znači poeni skupljeni pobedama i učešćem bi se računali sa svih 5 turnira i učesnici bi dobili dodatne nagrade prema ostvarenom plasmanu na kraju petog turnira.
Iako ne bi bili sankcionisani ( za sada ) turniri bi bili ozbiljni, sa dek listama i sudijom ( ako imamo sudiju u Bg ).
U avgustu bi bio „veliki turnir“ sa malo jačim učešćem gde bi pobednik dobio pare za put na GP u Pragu.
Ideja je da ovi ligaški turniri pruže malo vežbe a i privuku igrače ka modern formatu.
Modern je sada in!
Šteta da ljudi koji imaju dekove i igraju godinama nemaju opciju, želju i naviku da odu u inostranstvo i tamo dominiraju.
Grujah

Re: Mtg u Beogradu a možda i šire

Post by Grujah »

Ja bih igrao ovo sigurno posto svakako idem u prag ili cak sudio (doduse nisam oficijalno sudija zasad ali se dobro snalazim :) ).
Kher Keep Discord, diskusija o MTGu, MTG Turniri:
https://discord.gg/bYvd5WAUBj
turbo

Post by turbo »

Ako ne želiš da se uvlačiš u priče i ogovaranja, nemoj ni da pominješ to, tako je najbolje. Koncept je dobar, nemam ništa protiv da odigram nekada modern i pomognem da neko od na gp.
lexluter

Post by lexluter »

što se kluba Astal tiče,sve same pohvale i sve na nivou.

bio u par navrata sa prijateljima na kojoj partiji commandera i moderna i mogu samo reći da jedva čekam da budu i neki turnir,rado ću doći i ako nisam iz Beograda.

naravno gledam i da ostale klubove posećujem,nisam baziran samo na jedan klub,svaki klub u kom se igra mtg volim da obidjem,sednem i odigram neku partiju magica :)

jedino još c22 nisam stigao obići,on je sledeći na redu blob10

Poenta toga što pišem je,idite,družite se u svim klubovima,menjajte karte,širite poznanstva,iskustva i broj ljudi što igra magic.
kad ljudi vide da je nama super,da se ne prepiremu medju sobom kakav je koji klub,već to je magic to je super društvo,zabava.E tad će i magic procvetati.

btw.ako vidite nove igrače u klubu koji još nemaju iskustva u igri,nemojte ih samleti i oni žele da pobede neku partiju,osvoje neki turnir i nagradu,kad to iskuse onda i ostaju u igri.u medjuvremenu će se i oni iskaliti poboljšati igranje i dobiti,povući,kupiti,osvojiti one cool skupe karte,koje ćine razliku u kombinaciji sa iskustvom izmedju dobrog i lošeg špila :)
Lupus023

Post by Lupus023 »

Podrška za inicijativu.

In za Hrkljuš!
Vuk Milojević, Bg/Zr
Aman

Post by Aman »

Некако ми овај твој пост не улива наду, једноставно нисам ти веровао што би рекла марија шерифовић.

Искењао си се по некоме, нагласио си му да не одговара на искењ и онда си изрекламирао турнир.
Звучи ми као да си био ограничен бројем слова па си све угурао у један пост.
SerbZmaj

Post by SerbZmaj »

Makso gotivan si mi kao osoba i kao igrač magica i rado ću da saslušam tvoje kritike i priče o magicu jer time si se bavio i imaš više iskustva ali nadam se da se nećeš uvrediti kada kažem da ovaj tvoj post nema veze sa životom.

Niti sam se iskenjao niti mi priliči takvo ponašanje, a da sam to kojim slučajem hteo to bih uradio licem u lice.
Ne pada mi na pamet da jurim šta je i ko je kome rekao zato sam i napisao uopšteno.

Ne vidim u čemu je problem što sam izreklamirao turnir, forum tome i služi. Da, nije baš zgodno što sam sve u jednoj temi, postu napisao, krenuo jedno pa završio sa drugim. Mogao sam i lepšu formu da izaberem ali suština je ista.

Ne znam o kakvoj nadi pričaš i u šta ti veruješ ali...

https://youtu.be/t7iAmPRIOHY
:)
Luhva

Post by Luhva »

Ako želiš da uradiš nešto sa Magic-om u Astalu, idi sa ovog foruma i ne piši ništa godinu dana, pa se onda javi. Ovo ti pišem ozbiljno, kao savet, i prijateljski i poslovni, da ne rastumačiš pogrešno.
Sebe smatram sivom eminencijom kada je u pitanju razvoj MTG-a, kad si vec pitao, pa evo par saveta:

1. Uradi sve da dobijete WPN status (ako hoces da radis MTG moras ga imati)
2. Skloni se sa foruma (u smislu pozivanja ovde prisutnih igrača na turnire itd dok ne napravite svoje igrače)
3. Obidjite sve škole u vašem kraju (siguran sam da ih ima bar 3 u neposrednoj blizini, Beograd je to)
4. Isključivo se bavi novim igračima (naravno ne možeš i ne treba da zabraniš starim da dolaze i da igraju ali treba da paziš da ne ugrožavaju razvoj novih igrača)
5. Što se starih igrača tiče, super je da ih bude ali da su ok ljudi pre svega (PNL se razvio uz veliku pomoć Čepe i Borče pre svega, jer su dobri igrači i super prema novim igračima uvek bili)
5. Napravite ligu
6. Loyalty program neke vrste (da ima dodatnih razloga za redovno igranje)
7. Nagradi svakoga ko ti dovede novog igrača
8. Jel sam rekao već da se pozabavite novim igračima?
...

Srećno!
Che Guevara

Post by Che Guevara »

SerbZmaj wrote:Bosna i Crna Gora igraju hrkljuš
Smesno je zato sto je istina.

Moj savet - poslusaj Luhvin savet(e). :)
Post Reply

• You do not have permission to post in chat.
@ MagicalZiggy « Wed 10:23 pm »
@ Pillar of Death « Wed 10:21 pm »
@ Shush « Wed 10:17 pm »
@ Shush « Wed 10:16 pm »
@ Voja « Wed 10:04 pm »
@ Spike « Wed 7:30 pm »
@ Draza91 « Wed 6:40 pm »
@ Pillar of Death « Wed 5:06 pm »
@ Milanchhe « Wed 3:43 pm »
@ Salepet « Wed 2:38 pm »
@ Voja « Wed 11:45 am »
@ Voja « Wed 11:41 am »