Dogovor ili ne, prosudite sami
Moderators: gile, CHuPa, vrastko
Dogovor ili ne, prosudite sami
Danas bidovao Overgrown Tomb na aukciji Sve kul karte za Tiny Leaders i dogodila se se sledeca situacija.
Situacija mi je prilicno jadna pa sam zato i napisao ovaj topic.
Aukcionar mi salje pm sledeceg sadrzaja: Na tu poruku ja dajem sledeci odgovor: Bio na poslu nisam mogao da istrazujem sta se radi u takvim situacijama, ali sam ubrzo dobio poruku od akcionara:
Situacija mi je prilicno jadna pa sam zato i napisao ovaj topic.
Aukcionar mi salje pm sledeceg sadrzaja: Na tu poruku ja dajem sledeci odgovor: Bio na poslu nisam mogao da istrazujem sta se radi u takvim situacijama, ali sam ubrzo dobio poruku od akcionara:
Re: Dogovor ili ne, prosudite sami
Ubrzo dobijam jos jednu poruku:
Kada sam stigao kuci video sam da me je lik koji se dogovarao sa aukcionarom prebidovao.
I to sa 900din na 2000din Ili je samo jako zeleo tu kartu ili je nesto drugo u pitanju, pa vi prosudite sami :0
Nije problem u karti ni ne zelim je sad, nego je stvar principa da li su za sve pravila ista ili mozemo da ih zaobidjemo.
Mozda sam pogresno protumacio sve ovo, ako je tako ispravite me.
Pozzz
I to sa 900din na 2000din Ili je samo jako zeleo tu kartu ili je nesto drugo u pitanju, pa vi prosudite sami :0
Nije problem u karti ni ne zelim je sad, nego je stvar principa da li su za sve pravila ista ili mozemo da ih zaobidjemo.
Mozda sam pogresno protumacio sve ovo, ako je tako ispravite me.
Pozzz
- CHuPa
- Elder Fart
- Status: Offline
Dragi Crni,
Ne zelim da se pravdam za moj bid.
Bid stoji i regularan je. Ponudi vise ako ti treba karta.
Nigde nisu prekrsena pravila i ne postoji problem.
Sledeci ninimalan bid je 2100 dinara i traje do kraja 24 sata od tog bida.
Ne zelim da se pravdam za moj bid.
Čupo, imam i ja Overgrown Tomb za 2000 din. Javi se da trgujemo. 
Crni je smešan, tvoji bidovi se traže. Ovi što su po pravilima. 
- CHuPa
- Elder Fart
Tako je. Imam para. Prodao sam moje karte i zelim taj tomb.
Da li je ovde kraj diskusije ?
Da li je ovde kraj diskusije ?
- CHuPa
- Elder Fart
I stvarno ne vidom ako je moj foil tomb otisao na prodaju dalje...zasto ne bih mogao da prirustim kartu ? I zasto moram da se pravdam bilo kome ?
- GayLifeGain
- Donator 2026. godina
To što imaš para i treba ti Tomb nije ponenta. Crni je to bidovao za mene, i meni treba i imam para (ne 2000, kao što ni ti nećeš zapravo dati 2000).
Radi se o tome da si kao administrator odradio na finjaka ono što si hteo, i kao, nisi prekršio pravila. To je potpuno bez veze i to je poenta, i toga si sigurno svestan..
Ja nisam redovan na forumu ni na aukcijama, ali bih baš voleo da mi pokažeš kada je neko poslednji put bidovao sa 900 na 2000 din, tako, iz čista mira..
Ali, kako god, uživaj u bidovanoj i osvojenoj karti..

Radi se o tome da si kao administrator odradio na finjaka ono što si hteo, i kao, nisi prekršio pravila. To je potpuno bez veze i to je poenta, i toga si sigurno svestan..
Ja nisam redovan na forumu ni na aukcijama, ali bih baš voleo da mi pokažeš kada je neko poslednji put bidovao sa 900 na 2000 din, tako, iz čista mira..
Ali, kako god, uživaj u bidovanoj i osvojenoj karti..
- CHuPa
- Elder Fart
Zelis li taj bid ? Bilo crni ili ti ? Ili samo zelite da me zezate za moj bid od 2k? Niko ti ne brani da stavis jaci bid. Sta je na finjaka odradjeno ? Treba da se jurim sa tobom 3 dana da dodjemo do 1500 din da bude moj tomv? Gubin tri dana a karta mi treba za cetvrtak.
Moja je stvar sto mogu da dam tako jak bid i sto zelim bas taj tomb. Moj tomb je otisao u NS. Foil. Prodat. Treba mi ovaj da ne jurim. Opet se objasnjavam. A ne treba mi to.....
Misljm da nemas prava da me procenjujes i prozivas na forumu jer ja to tebi ne radim. Koliko ja znam niti tebe nit Crnog ne poznajem. Razmisli da li ista postizes sa time da me provociras i prozivas?
Uvek mogu da editujem/obrisem/zakljucam temu i diskusiju, pa to ne radim. Stavljen je jak bid da bih osvojio kartu.
Mozemo da stavimo kraj na diskusiju sada ?
Moja je stvar sto mogu da dam tako jak bid i sto zelim bas taj tomb. Moj tomb je otisao u NS. Foil. Prodat. Treba mi ovaj da ne jurim. Opet se objasnjavam. A ne treba mi to.....
Misljm da nemas prava da me procenjujes i prozivas na forumu jer ja to tebi ne radim. Koliko ja znam niti tebe nit Crnog ne poznajem. Razmisli da li ista postizes sa time da me provociras i prozivas?
Uvek mogu da editujem/obrisem/zakljucam temu i diskusiju, pa to ne radim. Stavljen je jak bid da bih osvojio kartu.
Mozemo da stavimo kraj na diskusiju sada ?
Sila boga ne moli, jasno nam je to. Bilo uvek i važiće uvek.
Pošto ne znaš Crnog lično ja ću ga predstaviti. Čovek igra Mtg od kamigave otprilike. Galovićev kum, Mićkov i moj jako dobar drugar. Nikad nije igrao kompetitivno. Po koji prerelease i to je to.
Niko ovde Čupo nije zaostao u razvoju, pa da nam nije jasno o čemu se radi. Svima je jasno šta si uradio i ajde to da proguta čovek, ali jeftino pravdanje zaista vređa inteligenciju. Bolje da ništa nisi odgovorio.
Znaš, niko ne voli ljude koji slepo prate isključivo svoj interes pritom ne obraćajući pažnju na druge.
Pošto ne znaš Crnog lično ja ću ga predstaviti. Čovek igra Mtg od kamigave otprilike. Galovićev kum, Mićkov i moj jako dobar drugar. Nikad nije igrao kompetitivno. Po koji prerelease i to je to.
Niko ovde Čupo nije zaostao u razvoju, pa da nam nije jasno o čemu se radi. Svima je jasno šta si uradio i ajde to da proguta čovek, ali jeftino pravdanje zaista vređa inteligenciju. Bolje da ništa nisi odgovorio.
Znaš, niko ne voli ljude koji slepo prate isključivo svoj interes pritom ne obraćajući pažnju na druge.
Pravda za Crnog.
Nema sta. Sad ostaje na prodavcu da se zakune da je dobio 2.000 od Cupe ako nece da bude deo zavere i da mu i u buducim trejdovima ljudi veruju.
Ovo je vec koji put da Cupa iako forum predstavlja kao vlasnistvo zajednice ipak se ponasa kao njegov. I nemam nista protiv ali onda da znamo da je forum njegov i da na njemu za njega vaze posebna pravila, kao i sto za mene vaze posebna pravila u Confluxu (mogu da uzmem pare iz kase i sl...).
Ovo je vec koji put da Cupa iako forum predstavlja kao vlasnistvo zajednice ipak se ponasa kao njegov. I nemam nista protiv ali onda da znamo da je forum njegov i da na njemu za njega vaze posebna pravila, kao i sto za mene vaze posebna pravila u Confluxu (mogu da uzmem pare iz kase i sl...).
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
https://www.conflux.rs/index.php?route= ... collection
Wow, kakav odgovor.CHuPa wrote:
Hocemo li sada recimo Galovic i ja da krenemo u bid za ovu kartu i da svaki dan u naredne tri godine prebidujemo jedan drugog?
I onda napravimo topic i kazemo bidovi stoje, regularni su, nisu prekrsena pravila, ne postoji problem, sledeci minimalni bid je 42785409832 din pa se ukljucite u bidovanje ako zelite.
I onda posle tri godine ispalite coveka i Cupa vas banuje sa foruma. Ili nadjete nekog ko ce uraditi zadnji bid kako bi njega banovali a vi bili cisti jer ste uradili sve po pravilima.
I onda jos otvorite topic sa temom ko je sad ovaj novi koji toliko daje u Magic.
I onda jos otvorite topic sa temom ko je sad ovaj novi koji toliko daje u Magic.
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
- CHuPa
- Elder Fart
Dragi svi,
Nigde ništa nije prekršeno. Bid je jasan.
Nema potrebe da se bilo ko zaklinje, moj bid stoji i ja ću ga ispoštovati. Pošto ste se svi našli prozvani da mene komentarišete, shvatite da takođe morate da stanete iza tih reči. Dakle prozivka od strane Crnog, Nasrudina, Lazzanje, Vragovića, Mićka, kao i Sarića i Uroša (mada te komentare smatram zajebancijom od njih dvojce), po meni nije na mestu.
Večeras dolazim u C22, pare će biti tamo ostavljene za Zlaju, a ja iskreno očekujem od svih vas da mi se posle potvrde od Zlaje (aukcionera) da je dobio pare za bid, makar izvinite.
Znate me svi vi stariji, nikog nisam ispalio za karte/pare, i stajao sam iza svojih bidova i item-a.
@Laza,
znam da je Gaxov klub, ali ko je ovaj novi user ? Ako možeš na PM ?
Nigde ništa nije prekršeno. Bid je jasan.
Nema potrebe da se bilo ko zaklinje, moj bid stoji i ja ću ga ispoštovati. Pošto ste se svi našli prozvani da mene komentarišete, shvatite da takođe morate da stanete iza tih reči. Dakle prozivka od strane Crnog, Nasrudina, Lazzanje, Vragovića, Mićka, kao i Sarića i Uroša (mada te komentare smatram zajebancijom od njih dvojce), po meni nije na mestu.
Večeras dolazim u C22, pare će biti tamo ostavljene za Zlaju, a ja iskreno očekujem od svih vas da mi se posle potvrde od Zlaje (aukcionera) da je dobio pare za bid, makar izvinite.
Znate me svi vi stariji, nikog nisam ispalio za karte/pare, i stajao sam iza svojih bidova i item-a.
@Laza,
znam da je Gaxov klub, ali ko je ovaj novi user ? Ako možeš na PM ?
- CHuPa
- Elder Fart
Tebe molim da daš primere šta je i gde zajebano. Samo uradi copy-paste ovde linkova gde sam ja zajebao.prevrag wrote:
Pa nema ih. Obrisao si.
Secas se kad te je Lule banovao na 3 dana zbog nepostovanja pravila foruma. Ali ajde da te je odma banovao nego tek posle mog insistiranja da pravila moraju da vaze za sve pa i za tebe.
Secas se kad te je Lule banovao na 3 dana zbog nepostovanja pravila foruma. Ali ajde da te je odma banovao nego tek posle mog insistiranja da pravila moraju da vaze za sve pa i za tebe.
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
- CHuPa
- Elder Fart
Pa bio sam banovan..... šta je tu problem ?
Gde je ostatak ?
Edit: Šta je obrisano ?
možda misliš na stari forum ?
Gde je ostatak ?
Edit: Šta je obrisano ?
možda misliš na stari forum ?
Posle toga si opet isto uradio. Pa ti opet ja pisao da si vec bio banovan zbog toga i onda si samo obrisao bez ikakvih daljih uplitanja. To su dva primera od mene.
Obv je ovo treci za koji ja znam.
Obv je ovo treci za koji ja znam.
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
- CHuPa
- Elder Fart
to pričaš za turnire ? kakve to ima veze sa bidovanjem, majmunisanjem oko aukcija ?
Šta još ?
Šta još ?
Gosn Chupo,
Ocigledno se nas pogled malo razlikuje na to sta je "smekerski" a sta ne.
Postoji mnogo drugih nacina da se tako nesto uradi.
Topic sam napravio iz samo jednog razloga, jer zivimo u Srbiji a ovakva "ne krsenja pravila" i "smekerske" stvari se dogadjaju svakodnevno.
Kontam ovo nije RTS pa neka ljudi vide i sami prosude.
Pozzz
Topic sam napravio iz samo jednog razloga, jer zivimo u Srbiji a ovakva "ne krsenja pravila" i "smekerske" stvari se dogadjaju svakodnevno.
Pozzz
Pa da za pravila za prijave za turnire. Nigde nisam ni rekao da si na bidovanju prijavljen pre toga. Vec sam rekao da si vec krsio pravila i da si tek posle mog insistiranja dobio kaznu koju bi drugima instant dodelio.CHuPa wrote:to pričaš za turnire ? kakve to ima veze sa bidovanjem, majmunisanjem oko aukcija ?
Šta još ?
Inace da li je u ovom primeru prekrseno pravilo 9 za aukcije:
9. nije dozvoljeno naknadno menjanje aukcije (sklanjanje bidovanih predmeta i sl). Naknadne promene cena, načina isporuke i sl nije dozvoljeno. Nije problem da se skloniti predmet aukcije, ukoliko na isti nije bidovano. Svaka ovakva promena mora da se prijavi modovima na pm. (CHuPa i gile za početak). Kazne za nepoštovanje ovoga će biti stroge. Svi predmeti na ponudi su na aukciji do isteka iste. Ako treba da ih sklonite, prijavite na pm.
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
-
wolfmanfed
Pravda za luleta
- CHuPa
- Elder Fart
Pa dobio sam ban koliko se ja sećam i tada. Posle toga je ceo mod tim glasao da se ne banuju ljudi, samo obrisani troll postovi (i moj medju njima i moj)prevrag wrote:
Pa da za pravila za prijave za turnire. Nigde nisam ni rekao da si na bidovanju prijavljen pre toga. Vec sam rekao da si vec krsio pravila i da si tek posle mog insistiranja dobio kaznu koju bi drugima instant dodelio.
sam si sebi odgovorio. Ništa nije menjano, samo sam bidovao više (2x).prevrag wrote: Inace da li je u ovom primeru prekrseno pravilo 9 za aukcije:
9. nije dozvoljeno naknadno menjanje aukcije (sklanjanje bidovanih predmeta i sl). Naknadne promene cena, načina isporuke i sl nije dozvoljeno. Nije problem da se skloniti predmet aukcije, ukoliko na isti nije bidovano. Svaka ovakva promena mora da se prijavi modovima na pm. (CHuPa i gile za početak). Kazne za nepoštovanje ovoga će biti stroge. Svi predmeti na ponudi su na aukciji do isteka iste. Ako treba da ih sklonite, prijavite na pm.
- CHuPa
- Elder Fart
Crni wrote:Gosn Chupo,
Pozzz
Preskočih ovo.
Crni, svakako moramo da sednemo na pivo/sok i porazgovaramo kada se vidimo. Sledeći put kada dolazim u NS, lako ćemo.
Postoje različiti načini, a meni je najjednostavniji da platim. Ovde ima gomila internet warriora-a, troll-ova raznih vrsta (i ja sam troll), ali sve to pada u vodu kada se ljudi vide uživo.
Dođem, popijemo piče, odigramo koju partiju i to je to.
Ili nešto drugo... (klopa, možda Gax časti jednom....
Gde u pravilima foruma pise da se za sprovodjenje kazni kao sto je banovanje ljudi sa foruma vrsi kroz glasanje mod tima?
Znaci ako nesto prekrsim ipak mozda necu biti banovan ako na tom tajnom glasnju izglasate drugacije?
Znaci ako nesto prekrsim ipak mozda necu biti banovan ako na tom tajnom glasnju izglasate drugacije?
AUKCIJE ZA MTG SINGLOVE
Kako gde?prevrag wrote:Gde u pravilima foruma pise da se za sprovodjenje kazni kao sto je banovanje ljudi sa foruma vrsi kroz glasanje mod tima?
http://forum.mtgsrbija.rs/viewtopic.php?f=4&t=617
tztztztztz
Girls, boys, art, pleasure.
Tako je, slazem se sa frenkijem u potpunosti:)
- CHuPa
- Elder Fart
Vragoviću
case 1. dobio sam ban, ovo je stari forum staro preko 2 godine ako ne grešim.
case 2. trolovalo je pored mene barem još 5 ljudi na turnirma. Obrisano je sve što nema veze sa datom temom. Tako je dogovoreno na mod timu. Ne moje, nikako SAMO moje, nego sve poruke troll tipa sa tim slučajem. Ovo je urađeno da 5+ ljudi ne bi dobilo banove tada.
Tada je promenjeno da se ne banuju ljudi odmah na svaku glupost. Da se edukuju ljudi, da im se skreće pažnja, da se opomenu, pa ako ne možeš da napraviš normalnu situaciju sa njim, onda ban kao poslednje oružje. Naravno da je sve stvar dogovora nas moderatora da tako postupiom.
Da li shvataš koliko se poruka dnevno briše jer ljudi odgovaraju na market/aukcijama. Koliko ljudi greše i ne dobijaj ban od te odluke ? Koliko se ljudima toleriše da ne stavljaju gluposti na prijavama turnira, a opet se radi. I opet modovi edukuju, skijadu gluposti ,edituju i trude se da ne BAN-uju nikog.
Jedini ban u poslednjih 9 meseci je dobio Jašić72 ako ne grešim, zato što je skinuo predmet sa aukcije. i BT status na 6 meseci.
Jedina stvar koja se BANUJE, je ako neko biduje nešto, pa edituje. Tu su moguće malverzacije. To kažnjavamo.
case 1. dobio sam ban, ovo je stari forum staro preko 2 godine ako ne grešim.
case 2. trolovalo je pored mene barem još 5 ljudi na turnirma. Obrisano je sve što nema veze sa datom temom. Tako je dogovoreno na mod timu. Ne moje, nikako SAMO moje, nego sve poruke troll tipa sa tim slučajem. Ovo je urađeno da 5+ ljudi ne bi dobilo banove tada.
Tada je promenjeno da se ne banuju ljudi odmah na svaku glupost. Da se edukuju ljudi, da im se skreće pažnja, da se opomenu, pa ako ne možeš da napraviš normalnu situaciju sa njim, onda ban kao poslednje oružje. Naravno da je sve stvar dogovora nas moderatora da tako postupiom.
Da li shvataš koliko se poruka dnevno briše jer ljudi odgovaraju na market/aukcijama. Koliko ljudi greše i ne dobijaj ban od te odluke ? Koliko se ljudima toleriše da ne stavljaju gluposti na prijavama turnira, a opet se radi. I opet modovi edukuju, skijadu gluposti ,edituju i trude se da ne BAN-uju nikog.
Jedini ban u poslednjih 9 meseci je dobio Jašić72 ako ne grešim, zato što je skinuo predmet sa aukcije. i BT status na 6 meseci.
Jedina stvar koja se BANUJE, je ako neko biduje nešto, pa edituje. Tu su moguće malverzacije. To kažnjavamo.
+ 10 rsdkemp wrote:1. Splinter Twin - min bid
Necu se sad zajebati,prosli put sam tako dosao do twina jeftino
Drzi se Cupo,kujj gazdaaaa
требало је да обришем ту сплинтер твин аукцију, тад је све кренуло низбрдо...Mare wrote:Necu se sad zajebati,prosli put sam tako dosao do twina jeftinokemp wrote:1. Splinter Twin - min bid![]()
Очигледно је да су се и продавац и купац познавали пре него што је ауција отворена.
Очигледно је и да је договор договорен пре почетка аукције.
Црни је очигледно преварен и насанкан.
Чупићу федеру!!
Znaci banovati Galovica kao i obicno?
Girls, boys, art, pleasure.
- GayLifeGain
- Donator 2026. godina
3. godina, drugo polugodiste, nemam pristup kvalitetnijem izvoru izvinjavam se
http://forum.klix.ba/legalno-vs-legitimno-t79789.html
http://forum.klix.ba/legalno-vs-legitimno-t79789.html
Discord: Serby#3251
Kupujem i prodajem singlove.
Još nam je samo Radovan Karadžić mrtvi falio. Šta je sledeće: odlomak iz Starog Zaveta? Čitanje Kurana?
Priča legitimitet vs legalitet je prilično komplikovana i digresirati ovde u nju ne bi bilo od ikakve koristi...
Priča legitimitet vs legalitet je prilično komplikovana i digresirati ovde u nju ne bi bilo od ikakve koristi...
Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's going to die, let's watch TV
Izgubio sam veru u sebe, veru u ljubav, veru u svet, jedinu nadu sam našao u igli... i sada heklam i super mi je!
You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.
Vera postoji kada misliš da tvoje govno ne smrdi a nada kada nisi proverio da li ima toalet papira u klozetu.
Izgubio sam veru u sebe, veru u ljubav, veru u svet, jedinu nadu sam našao u igli... i sada heklam i super mi je!
You only need to hang mean bastards, but mean bastards you need to hang.
Vera postoji kada misliš da tvoje govno ne smrdi a nada kada nisi proverio da li ima toalet papira u klozetu.
- GayLifeGain
- Donator 2026. godina
Nije nuzno komplikovana, bar po mom misljenju, a mislim da prilici trenutnoj situaciji( bila ona prava ili umisljena )
Discord: Serby#3251
-
portugalovic
Čupo, prevarantu stari, benditelju pravila.
Koji si lawful evil! ahahahaha
Svi razumemo šta se ovde desilo, definitivno nije ok prema relativno novom članu foruma.
Moć nosi i odgovornost jbg.
Mogao si lepo da kucaš PM crnom da se dogovorite...
Ova karta konkretno već dugo treba Makiju (nasrudin), kao i tebi...
Mogao si to sa stilom, ovako je lejmara.
Crni min bid!
Koji si lawful evil! ahahahaha
Svi razumemo šta se ovde desilo, definitivno nije ok prema relativno novom članu foruma.
Moć nosi i odgovornost jbg.
Mogao si lepo da kucaš PM crnom da se dogovorite...
Ova karta konkretno već dugo treba Makiju (nasrudin), kao i tebi...
Mogao si to sa stilom, ovako je lejmara.
Crni min bid!
Drugi
-
- Chat Center
-
- You do not have permission to post in chat.
@
MagicalZiggy « Wed 10:23 pm »
@
Pillar of Death « Wed 10:21 pm »
@
Shush « Wed 10:17 pm »
@
Shush « Wed 10:16 pm »
@
Voja « Wed 10:04 pm »
@
Spike « Wed 7:30 pm »