Ko voli i ima vremena moze da procita
TMD Open 19 Turnament report.
TMD Open je kompetitivni Vintage 15 proxy turnir koji se odrzava vec 15 godina za redom, a poznat je i pod nazivom “The Waterbury”.
Pored takmicarskog karaktera, turniri svake godine imaju novu temu i pregrst fun side eventova. Prosle godine tema je bila “Quest for the Crown” (nalik Conspiracy-ju), a ove godine je bila “TREASURE HUNT” gde su neke od stvari da svaki igrac na pocetku dobija “pirate’s pouch” sa “iznenadjenjem”, u toku turnira nalaze/ dobijaju “skriveno blago”, a igrac koji pobedi proslogodisnjeg sampiona dobija “Captain of the Ship” sesir koji nosi dok ga neko ne pobedi i oduzme mu kapetanski sesir i mnogo toga jos, sto mozete procitati u izvestaju.
Sto se tice EU Eternal Weekenda na koji nisam otisao evo par detalja :
Old School: 45 igraca
Legacy: 300 igraca (150 manje nego prosle godine)
Vintage : 123 igraca
Generalno je bio slabije posecen jer je organizovan u kratkom roku i nedelju dana pre GP Birmingham, koji je prvi Legacy GP nakon godinu (ili dve?) pauze.
Dominirali su igraci iz Spanije, bilo je dosta Italijana, a recimo Nemci nisu dosli jer se ne gotive sa Francuzima koji su bili organizatori.
Sve u svemu, ja sam zakljucio da mi se nije isplatio toliki put, jer su nagrade bile vise nego skromne i sredstva koja su bila planirana za tu zgodu sam preusmerio u novi auto.
Od prosle lige nisam imao vremena, pa sam uspeo da odigram samo 5 partija i scorujem 4-1 rezultat, gde sam zadnju partiju izgubio 1-2 od Ravager Shopsa pod nesrecnim okolnostima. Ostale partije su bile zesce intezivne protiv plavih Mentor i Leovold dekova.
Girls, boys, art, pleasure.